One Piece Rpg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Khatwat Fenice

1 sayfadaki 3 sayfası 1, 2, 3  Sonraki

Khatwat Fenice Empty Khatwat Fenice

Mesaj tarafından West Blue Anlatıcı Ptsi 15 Şub. 2016, 02:33

Sahilde kumsalda açıyorsun gözlerini. Kafesten çıkmadan bir süre nerede olduğunu anlamaya çalışıyorsun. Alışkın olduğun o geminin esansı yok çünkü, ne de seni beşik gibi sallayan dalgalar. Kafesten azad  ettikten sonra kendini, kumsala oturuyorsun. Nerede olduğuna dair bir fikrin yok. Şöyle bir gökyüzüne bakıyorsun. Sonbaharın başları olmalı. Hava görece soğuk ve güneş gökyüzünde. Hava çok soğuk değil ama biraz titremene sebep oluyor. Temizlenmek için suya giriyorsun ve bir süre sonra değerli takipçin Wesley’in sudan çıktığını görüyorsun. Kumsala dönüyorsunuz birlikte.
Demek geldin ha.” Diyorsun takipçine.

Tek dizinin üzerine çöküp cevap veriyor Wesley;

Evet patron. Sizi cehenneme kadar takip edeceğim.”

Hafif bi gülümseme alıyor seni.

Demek sana göre cehenneme gitmesi gereken biriyim. Seni lanet herif. Stilini hiç bozmuyorsun. Neyse, artık önümüze bakmalıyız.

Oswald’ı dört denizden birine sürgün etmişlerdi. Sanırım dört denizden birindeyiz. Hangisi olduğunu biliyor musun?

diyorsun saçlarını kurularken.

Evet patron. Burası West Blue.

diye cevaplıyor hala dizlerinin üzerinde.

Eminim ada hakkında bilgi sahibi değilsindir. Neyse önemi yok.
Bildiğim kadarıyla dört denizde balıkadamlara pek sıcak bakmıyorlar. İnsanları kendimizden uzaklaştırmak istemeyiz. Ben ada hakkında bilgi toplayacağım ve bir kaç işimi halledeceğim. O sırada sen de bu adanın manyetik alanına adapte olur olmaz, en yakın adayı bulmak için yola koyul. Yeteneğin sayesinde gideceğimiz diğer adaya en kısa ve güvenli yoldan gidebiliriz.
Yedi günde bir buraya uğrayacağım. Eğer denk gelemezsek beni sahilde bekleme, sudayken balıkçıları da korkutmamaya çalış.
Ha bir de sana bir hediyem olacak.

Dedin ve ayrıldınız Wesley’in son sözleriyle;

Emredersiniz.
Defteri açıp şöyle bir göz gezdirdiğinde Fenice adasını gördün, ama içindekiler bir tür şifre ile yazılmış olmalıydı. Defterin içindeki küçük deftere baktın, bu defteri yazan adamın tuttuğu notları gördün, bazı kısımlar yine şifreliydi ama geneli normal yazılmış gibiydi. 10 yıl önce yazıldığını fark ettin. Şifreyi çözmek için ne yapacağına dair bir fikrin yoktu.

Küçük defterde Fenice adası:

Boş kumsaldan ayrıldın. Kumsaldan taş döşeme sokaklara çıktın. En fazla 3 kata çıkmış binalara göz gezdirdin. Sağda solda dükkanlar vardı. İleride kraliyet sarayında kadar bu düzen dikkatini çekiyor, kraliyet sarayından sonra ise doğuda bir dağ var.
Sokakta ilerlerken bir dükkan dikkatini çekiyor. Ön tarafı camdan oluşan dükkanın ismi Qanas. Bir oyuncak dükkanı ve camın sağ üst köşesinde bir balıkadam sembolü var. Bu sembolü bir yerden tanıdığını düşünüyorsun…
West Blue Anlatıcı
West Blue Anlatıcı

Khatwat Fenice Empty Geri: Khatwat Fenice

Mesaj tarafından Misafir Ptsi 15 Şub. 2016, 12:32

Wesley’i görevi için gönderdikten sonra defter için çanta bakınacaktım ama bir saniye, bu defterin içinde ne var? Bakmak hiç aklıma gelmemişti. Hemen açtım ve gördüğüm şey, eski sarı yapraklar ve bir sürü yazılardı. A harfinden başladığına göre Z’ye kadar devam ediyordu. Atılan tarih 10 yıl öncesine aitti. Hızlıca karıştırmaya başladım, F harfine geldiğimde ise yere küçük bir defter düştü. Diğer sayfalarda da buna benzer bir defter vardı. Defter içinde defterin işi ne? Derken yerden aldım ve ona bakmaya başladım. Bir tür anı defteri gibiydi. Bu yazının babama ait olmadığı da aşikâr. Okumaya koyuldum.

Spoiler:

ÖLŞMİT NİEOLA........ mı? Bu da ne demek oluyor? Yazı silinmiş mi yoksa bir çeşit şifreleme sistemi mi? Yazının devamında da bu tür şeyler var. Oldukça ilginç. “Hilal şeklinde bir körfez” mi? Sanki burası da hilali andırıyor. “Kıvırcık saçları ve gemici şapkası olan biriydi.” Hmm, sol gözünün üstünde yara olan burnu dik bir gemici mi? Ha bir de gezgin değil galiba, tıkılı olduğunu düşündüğüne göre.
Defter tamamen buna benzer yazılardan oluşuyor ama tanışdığı insanların hiç birinin ismi geçmemiş. Bu birbirine geçmiş harfler isimleri mi simgeliyor acaba. Kendime bir defter alıp bunların hepsini not etmeliyim. Küçük not defteri işimi görür. Bir de dolma kalem almalıyım.

Defteri kapadım ve boş kumsaldan ayrıldım. Taş döşemeli bir sokağa geldiğimde, en fazla üç katlı yapılmış binalara şöyle bir göz gezdirdim. Güzel bir şehirdi. Limana yakın yerlerde dükkanlar bol olmalıydı ki gözüme çarptı bir kaç tanesi. Ufka baktığımda, yüksekçe bir tepenin üstünde şaşalı bir yapı vardı. Bu bir çeşit tapınak, kale veya başka bir şey olabilir. Onun doğusunda ise bir dağ var. Yüksek bir dağ.

Burada böylece beklerken zaman kaybediyorum, en iyisi ilerlemek. Karşıma gelen ilk sokağa girdim. “Qanas” isminde bir dükkan gözüme çarptı. Bunun nedeni bir tür dejavu yaşamamdı. Dükkanın önünde ki simgeyi bir yerden tanıyordum sanki. Dükkana girip, selam verecektim. Önce ihtiyacım olan defteri kalemi ve çantayı alacaktım. Eğer başka bir yerden almam gerekirse oraya nasıl gideceğimi soracaktım. Sonrasında ise dükkandaki kişiye veya kişilere havadan sudan sorular soracaktım.  Bu işlemi bir kaç sefer gerçekleştirip bana aşina olmalarını sağlayacağım. Benim gelip gitmelerime samimi, sorularıma ısındıklarında onlara, kıvırcık saçları olan gemici şapkası takan yaralı herifi soracaktım. Tabî usulüne uygun şekilde. Bunun için bir plan yapabilirim. Eğer defterimi ve kalemimi aldıysam, şu gezi/anı defterini baştan sona okuyacak ve gerekli yerleri defterime not edeceğim. Ondan sonra geniş çaplı araştırmam için yapacaklarımı madde madde not alacağım.

Rp out;
Spoiler:

En son Wade L. Norwood tarafından Ptsi 22 Şub. 2016, 13:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından West Blue Anlatıcı Ptsi 15 Şub. 2016, 14:23

Dükkandan içeri girdiğinde sıcak bir havanın dükkana hakim olduğunu görüyorsun. Raflar oyuncaklarla dolu. Cam kapıdan girer girmez sağ tarafındaki duvarda dizili düzinelerce bez bebeği görüyorsun. Renk renk, model model dizilmiş bez bebeklerin fiyatı 20.000 ß'den başlayıp 200.000 ß'ye kadar çıkıyor. Bu duvarın altında yerde, oyuncak evler dizili. Yaklaşık 15 tane olduğunu fark ettiğin evler boylarına göre dizilmiş. Küçücük evler 30.000 beri iken. Bir kedinin içinde rahatça dolaşabileceği bir ev 250.000ß ile işaretlenmiş. Bu duvarı karşındaki duvara bağlayan köşeye dizilmiş çapraz raflarda oyuncak arabaları görüyorsun. Boylarına göre yukarıdan aşağıya göre dizilmişler. Bir parmak boyunda ki oyuncak araba 5.000ß iken, içine bir çocuğun sığabileceği bir araba 500.000 ß. Karşındaki duvarda gözünü sola kaydırdıkça, silahlar, bıçaklar, çocuklar için maskeler görüyorsun. Balıkadam maskeleri, bir kaç insanın yüzüne benzeyen maskede var. Bu insanlar adanın önemli kişilerinden olabilir.

En son sol tarafında ise bir tezgah, arkasında dükkanın sahibi olduğunu düşündüğün 40 yaşlarında bir adam var. Sıkça dökülmüş saçlarının arasından kelini görebiliyorsun. Kaslı olmasına rağmen, yaşlılık etkisini göstermiş gibi. Biraz kambur önünde ki kağıda yoğunlaşmış. Girdiğinde çalan zili bile duymuş gibi görünmüyor. Tezgaha yaklaşınca, cam bir tezgah olduğunu farkediyorsun. İçerisinde paketlerinden çıkarılmamış nadide koleksiyon parçaları olduğunu düşündüğün kilitli bir tezgah. Bu küçük figürlerin fiyatı 400.000ß'den başlıyordu zira. En pahalı olansa 5.000.000 ß olarak etiketlenmişti.

Tezgaha yaklaştığında bile adam seni fark etmiyor. Önünde ki kağıda bir şeyler karalıyor. Yaklaşınca ne yazdığını görebiliyorsun.
Mektup:
Son kısım kafanda bir ampül yakıyor. Defterdeki kodlamayla aynı ya da benzer yapıdaydı bu adamın kullandığı yapı.

Selam verdiğinde adam irkiliyor ve kağıdı hemen kapatıp katlıyor, bir zarfa koyuyor ve gülümseyerek "Buyrun efendim, ne istersiniz?" diye soruyor. Gözlüğünün arkasından mavi yorgun gözleri görebiliyorsun, mektubunda yazdığı gibi çokça sıkıntı çekmiş olmalı, buna rağmen bir profosyonel. İstediğin şeylerin kendisinde olmadığını, merkezdeki çarşıda çokça çeşidini bulabileceğini belirtiyor...
West Blue Anlatıcı
West Blue Anlatıcı

Mesaj tarafından Misafir Ptsi 15 Şub. 2016, 15:11

Dükkandan içeri girdiğimde sıcak bir esinti karşıladı beni. Dışarıda ki hafif rüzgârın verdiği soğukluğu alan cinsten.

İçeriye adım atar atmaz sağımda bulunan bezbekleri gördüm. 20.000'den 200.000 ß'ye kadar çıkıyordu. Oldukça pahalı geldi. Onun altında dizili olan evlerin 250.000 ß olması çok da fazla sayılmazdı. Kullanılan malzeme ve işçilik fazla olmalıydı. Kafamı ileriye doğru götürünce raflara dizilmiş arabaları farkettim. En küçüğü 5.000 ß en büyüğü ise 500.000 ß kadardı.

Çocukluğumda bunlardan çok daha kalitelilerine sahiptim. Milyonlar ediyordu diyebilirim. Peki ya şimdi ne haldeyim. Hmmph. Az bir parayla dünyanın öbür ucunda ahaha!

Tam karşımda ki duvarda ise en çok ilgimi çeken şeyi buldum. Silahlar, bıçaklar ve çocuklar için maskeler vardı. Balıkadama benzeyen, tuhaf insan simalarını andıran şekilde maskeler vardı. Bu dükkan dışarıdan göründüğü gibi olmamalı. Hem silah hem oyuncak. Bu bir mesaj mı yoksa cidden hepsi oyuncak mı?

Soluma döndüğümde ise tezgâhın arkasında oturan 40'lı yaşlarda ki adamı gördüm. İskemlesine oturmuş bir şeyler karalıyordu. Kapının iç kısmında ki açılınca ses çıkaran aksesuarın tiz sesini duymayacak kadar dalmış olmalı. Çünkü hâlâ bana dönmedi.

Kaslı görünüyor ama yavaştan sönmüş gibi. Yaklaştım ve cam tezgâhın önüne geldim. Altında paketlerinden çıkarılmış teşhir ürünleri gördüm. En küçük figürün altında 400.000 ß yazıyordu. En pahalısı da 5.000.000 ß değerindeydi.

Bu sırada bu kadar hareketime rağmen beni farketmeyen yaşlı adama doğru yaklaştım. Bir kağıda bir şeyler karalıyordu;

Karalaması:

Görür görmez göz bebeklerim küçüldü. Yine aynı şey. "BAE EDA NIB İM...." mı?

Kodlama aynı. Kesinlikle aynısı. Bu bir şifreleme sistemi olmalı. Yazıların silinmesi değilmiş.

"Ben kulun G" Bu da ne demek oluyor? Kul mu? Nasıl bir tabir bu?

Kandırıldığından bahsediyor. 4.000.000 ß kaptırmış sanırım. Dükkana sataşan tipler mi? Hmmph.  Detaylar;

"BAE EDA NIB İMD M--

BGAK AÖDH NNAA ADMY -E-İ -R-N -D-- -İ-- -Ğ-- -İ-- --N-

WBFA ELED SUNA TEİS --CI --E-
" bunlar demek.

Kısa sürede mektubu zihnime yazıp, selam verdim. Apar topar kağıdı kapatıp bir zarfa koydu. Meraklı gözlerle bakmayıp benden şüphelenmesini istemedim. O yüzden bir aptalı oynar gibi, mektuptan habersiz ve şaşkın bir tavır takındım. Akabinde;

"Buyrun efendim, ne istersiniz?" diye sordu. Yüzünde yorgun bir ifade vardı. Babamın ölmeden önce attığı bakışa benziyordu. O da yorgundu. Kıgh!

Bir not defteri, bir dolma kalem ve çanta almak istediğimi sordum. O ise buradan temin edemeyeceğimi ve çarşıya gitmem gerektiğini söyledi. Ben ise bir şekilde iletişim kurmalıydım. Zaten Wesley'e maske almayı düşünüyordum. Sorduğum soru mantıksızda olmayacaktı.

"Bayım maske imâl ediyorsunuz sanırım. Ben de bir tane almak istiyorum ama yetişkin biri için olmalı. Ayrıca tasarımını da kendim yapmak isterim. Eğer böyle bir şey mümkün ise fiyatını öğrenebilir miyim?"

Fiyatını uygun bulduğum takdirde, ertesi gün çizimi ona bırakacaktım ve samimiyet kuracaktım. Cevabımı aldıktan sonra çarşıya gittim ve ihtiyacım olan eşyaları temin ettim. Akşamı geçirebilmek için ucuz bir pansiyon arayışına girdim. Daha günün ortası dahi olmadığı için bulmaya vaktim vardı. Ucuz bir pansiyon buldum ve ertesine güne kadar defterde ki şifreleme sistemini çözmeye çalıştım yazdım karaladım yine de bulamadım. Yırttığım sayfanın haddi hesabı yoktu. O sırada maskenin tasarımını yapmıştım ve yaşlı adamın dükkanının yolunu tuttum.

Kapıdan içeri girdiğimde yine aynı yorgun hissiyat ile karşıladı beni. Çantadan çıkardığım defterimi açtım ve tasarımı gösterdim. Buna göre fiyat yapılandırması yapabilirdi. O sırada bir şekilde muhabbet açacak ve bir anı uyduracaktım. Dört adamı dövdüğüm ile ilgili bir yalandı bu. Tabî ki ben o hikayede haklı ve masum kişi olacaktım ki iyi biri olarak kafasında canlanayım. Oradan sonra bana bir şeyler anlatmasını bekleyeceğim...

En son Wade L. Norwood tarafından Ptsi 22 Şub. 2016, 13:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından West Blue Anlatıcı Ptsi 15 Şub. 2016, 23:02

Yaşlı adam umutlu gözlerle sana bakıyor. "Fiyatı, umm fiyatı 1.000.000 ß." diyor, "Özel yapım bir maske her zaman pahalı olur bilirsin." diyor gözleri parlayarak. Senin vazgeçeceğini anlayınca, "Dur, 200.000ß'ye yapabilirim, o da sadece iyi bir insan gibi göründüğün için." diyor. Buradan çıkıp çarşıya alışverişini yapmaya gidiyorsun.

İşlek bir caddeden ilerleyerek merkez çarşıya ulaşıyorsun. Sağlı sollu ikiye ayrılmış yolun her iki tarafında da marketler var. İnsanlar sokakları doldurmuş, at arabaları caddelerde ilerliyor. Genelde restoran ve seyehat acentaları gözüne çarpıyor. Bir kaç tane den den mushi dükkanı görüyorsun. Aradığını bulduğun dükkanlar ile ara sokaklarda.

Ara sokaklara ilerledikçe kırtasiyeler, çanak çömlekçiler ve terziler görüyorsun.
İyi bir kalemi 50.000ß'ye alabilirken, orta seviye bir kalemi 30.000ß'ye alabilirsin. Not defteri ise, iyi kalite 75.000 ß iken, orta kalite defter 35.000ß.
İstediğin çantayı ise biraz daha ileride bir kitapçının yanında ki çanta dükkanında 120.000ß'ye buluyorsun.
Her şeyi aldıktan sonra tekrar oyuncakçıya gidiyorsun. Adam aynı yorgun gözlerle seni izliyor. Girdikten bir kaç saniye sonra gözleri tekrar neşeleniyor. Paraya ziyadesiyle ihtiyacı olduğu belli. "Dediğim gibi detaylı bir iş, ama 350.000ß'ye halledebilirim." diyor.

Sen hikayeni anlattıktan sonra, "Ah sanırım senin için 200.000 ß demiştim, üzgünüm yaşlılık işte." diyor. "Ee anlatsana dövüşte iyi misindir?" diye devam ediyor...
West Blue Anlatıcı
West Blue Anlatıcı

Mesaj tarafından Misafir Salı 16 Şub. 2016, 00:31

Dün yaşlı adamın tarif ettiği şekilde çarşıya gitmiştim. İşlek bir caddeydi. Restoranlar ve seyahat acentaları oldukça fazlaydı. Galiba ziyaret edeni çoktu bu adanın. Aradığım dükkanı bulup, kaleme 30.000 ß, deftere ise 35.000 ß ödemiştim.

Tekrar oyuncakçıdaydım. 200.000 ß'ye yaparım dediği maskeye şimdi 350.000 ß diyordu lakin ben dün pazarlık yapar, fiyatı düşürürüm diye düşünüyordum. Bu maske fiyatlarında cidden bir anormallik vardı ama önce bi muhabbete gireyim dedim ve anlatmaya başladım. Tabî öncesinde adımın Pell olduğunu söyleyecektim ve nezaketen ondan ismini duymayı bekleyecektim.

HİKAYE:

Önce ki gün bana 1.000.000 ß'ye yapacağını söylemişti ama ben vazgeçecekmiş hissiyatı verince  bir anda 200.000 ß'ye çekmişti fiyatı. Pazarlık edebilirim diye düşünüyorum. Hikayemi anlatmadan önce 350.000 ß demiş, dinledikten sonra yine 200.000 ß'ye çekmişti. Kesinlikle pazarlık edecektim. Öncelikle maskelerin altında bir fiyat olup olmadığına bakacaktım ve 25.000 ß verebileceğimi söyledim. O sırada bana;

"Ee anlatsana dövüşte iyi misindir?"

Diye sordu. Ben ise şöyle cevapladım;

"İlgini çekti sanırım. Sen de geçmişte güçlü biriymiş gibi duruyorsun. Senin de anlatacağın bir şeyler olmalı. Gerçi benimkisi biraz dertleşmek gibiydi. İyi geldiğini söyleyebilirim. Dertleşmek, derdini anlatmak insanı rahatlatıyor. Güzel bir Bûfên atasözü var bilir misin?"

"Mutluluğunu paylaş ki çoğalsın, derdini paylaş ki çözüm bulasın"

En son Wade L. Norwood tarafından Ptsi 22 Şub. 2016, 13:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından West Blue Anlatıcı Salı 16 Şub. 2016, 10:21

Hikaye:

Hikayeden sonra ayağa kalkıp arka tarafa geçmek için maskelerin yanına doğru gidiyor. Maskeleri oynatınca birinin arkasına iliştirilmiş fiyat etiketini görüyorsun.
Gördüğün fiyat etiketi 150.000ß.
West Blue Anlatıcı
West Blue Anlatıcı

Mesaj tarafından Misafir Salı 16 Şub. 2016, 11:15

Düşündüğüm gibi olmuş, yaşlı adam bana hikâyesini anlatmıştı. Balıklara sövmesinden hikâyesinin gerçek olduğuna inandım. Normalde yalandan bir hikâyeye böyle bir bilgiyi eklememek gerek diye düşündüm. Yalnız yaşlı adam bana ismini bağışlamamıştı.

Hikâyeye göre Oswald ve adamları ona koruma sağlıyordu. Batı Mavi'de böyle bir şeye neden ihtiyacın olsun  ki. Her zaman ki taktiği kullanıyorlar. Önce sorun yaratıp sonra gelip çözücü rolünü oynuyorlar. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, yıllar önce bir ülkeye korumalık teklifi vermişlerdi. Bu işte gerçekten iyi para vardı. Tüm bir ülkeyi korumak iyi bir kazanç sağlarken, ülkenin içine yavaş yavaş yerleşmeni ve karanlık işlerini yapmana olanak sağlıyordu. Bir nevi ülkeyi sömürürken onun gerçek sahibi olmanın ilk adımıydı. Yıllar önce bir ülkeye aynı teklif ile gitmiş Rudy lakin teklif reddedilmiş. Bu yüzden tüm ülkeyi kundakladılar ve ülkenin kralı koruma talebinde bulunmak zorunda kaldı. Tabî yakanda onaranda kendisi olduğu için, olayı tereyağından kıl çeker gibi halletmişlerdi.

Bu olayda buna benzer bir durum olabilir. Çünkü Oswald gibi büyük bir gücün olduğu yerde 2-3 serseri hiç bir şeydi. Ama durum öyle değilse, Wesley'i görmeleri kaçmalarına neden olabilir. Bu arada Wesley ne yaptı acaba. 6 gün sonra sahile inip kontrol etmeliyim.
Bekleyip görelim kimmiş bu adamlar necilermiş daha detaylı bilgi lazım bana.

Maskenin değeri 100.000 ß dedi adam. Bu seferde yarı yarıya düşürdü fiyatını. Sonra arkaya atölyeye doğru peşinden gittim o sırada elimle maskelerin altında ki etikete baktım. 150.000 ß yazıyordu. Oldukça sağlam olmalı 150.000 ß olduğuna göre. Yalnız ben bu parayı ödersem parayı har vurup harman savurmuş olacağım. 100.000 ß vermek en iyisi. Hem adamın gönlü olmuş olur, hem de yatırım.

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından West Blue Anlatıcı Çarş. 17 Şub. 2016, 00:07

Arka tarafa geçtiğinde bir an şok oluyorsun. Dükkanın yaklaşık 3 katı genişliğine sahip atölyede neredeyse hiç makine yok. Kocaman atölyenin içi maskeler, oyuncak bebekler, oyuncak arabalar ve oyuncak silahlarla dolu. Ortada bir yerde uzun bir masa, üzerinde dikiş makinası, onun sağında küçük bir masada çekiç, tornavida ve açık alet edevat çantası var. Alet çantasında küçük vidalar ve boy boy dizili tornavidalar var. Alt kısımda başka aletler olduğunu tahmin ediyorsun ama göremiyorsun.

Çalışma masasının çekmecelerine göz attığında isim sırasına göre dizildiğini görüyorsun.
Araba
Bebek
Ev
Maske
Silah
Tren..
Açık olan Araba çekmecesinde birden fazla küçük kutunun olduğunu içinde de parçalar olduğunu görüyorsun. Bu adam düzenliydi ve her şeyini dediği gibi kendi yapıyordu. Odanın sağ uzak köşesinde bulunan alçı torbasına doğru gitti. Üzerinde 50 kilo yazan alçı poşetini tek eliyle kaldırıp, sol uzak köşeye gitti. Işığı yaktığında karanlıkta kalan diğer bir çalışma masasını gördün. Getirdiği alçı poşetini çıkarıp demir bir kase ile kare bir kaba döktü, içine biraz su ekleyip yaklaşık 3 dakika bekledikten sonra, az sertleşen alçıya çiviyle verdiğin resme göre çizmeye başladı. Çizimi bitirdikten sonra alçı neredeyse kurumuştu. Eline plastik bir çekiç alıp kalıbı oluşturmaya başladı."El emeği bir başkadır. Seri üretim ucuz olabilir ama kalite olarak asla insan emeğinin yerini tutamaz." diyor oturduğu masadan.
Karanlıkta kalan köşeye göz gezdirdiğinde bu masada da çekmecelerin isimlendirildiğini görüyorsun. Bu sefer ise aşamalara göre dizilmiş.
Alçı
Kalıp
Plastik
Soğutma
Boyama
"İşim yaklaşık 3 saat sürer. Maskenin çıkması da yarını bulur. Dükkanı kapatıyorum, istersen bekle istersen git yarın gel." diyor. Sonrasında önüne dönüyor. Pür dikkat kırılgan alçı üzerinde kalıp çıkarıyor. Her bir çizgiyi çiziyor. Maskede ki kabartmalar için maskeyi oyuyor. İşini o kadar dikkatle yapıyor ki çıksan da kalsan da onun için farketmez artık...
West Blue Anlatıcı
West Blue Anlatıcı

Mesaj tarafından Misafir Çarş. 17 Şub. 2016, 13:08

Yaşlı adamın arkasında devam ettim. Dükkanın arka kısmına geldiğimizde satış yaptığı yerden hemen hemen iki, üç kat daha büyük bir alanın içinde buldum kendimi. Etrafa hızlı bir göz attığımda dikiş makinesinden başka bir makine yoktu. Koca yerde, tamamen el işi ile hallediyor olmalı tüm işlerini.

Burnuma, ahşabın çeşit çeşit kokularını, alçının keskin kokusunu ve kapalı bu alanın biriktirdiği nahoş kokuyu çektim. Uzaktan bakıldığında yılların eskittiği bu atölye baskın olmayan duygularıma iğne batırmıştı. Lanet ihtiyar.

Bu kocaman yerde yarı tamamlanmış, tamamlanmamış veya tamamlansa bile satılamayacak halde olan bir çok maske vardı. Aynı şekilde oyuncak bebekler, oyuncak arabalar, silahlar ile doluydu. Ortada bir yerde uzun ahşap bir masa. Belli ki ceviz ağacından yapılma, yoksa bu kadar yılı kaldıramazdı. Kırılır, ezilir, bükülür, çatlardı. Belki de daha sağlam bir ağaçtır. Kim bilir.

O masanın üstünde bir dikiş makinası, hemen yanında bir çekiç, tornavida ve alet çantası vardı. Bu kadar işi masada ki o alet çantasıyla yapabiliyorsa, gerçekten hayranlık uyandırıcı. Uzaktan çantanın içeriğini göremesemde tahmin etmek zor değil. Vidalar, somunlar, civatalar ve türevleri şeyler bulunuyor olmalıydı. İşi için ne varsa koyduğu bir çanta sonuçta her türlü, envai çeşit alet olabilir. Alt tarafı ise hiç göremiyorum. Bir göz atmalıyım, fırsatını bulduğum an da.

O sırada yaşlı adam, odanın sağ uzak köşesinde duran çuvallara doğru yöneldi. İçinde talaş mı vardı acaba. Üzerinde 50 kg yazan çuvalı tek eliyle kaldırdı ve sol uzak köşeye götürdü. Hâlâ iş var bu ihtiyarda. O sırada ben de masaya yaklaştım ve göz attım. Hemen hemen altı adet çekmece vardı. Çaktırmadan açıp baktığımda sırasıyla çekmecelerin üstünde şunlar yazılıydı;

Araba
Bebek
Ev
Maske
Silah
Tren..

Diye gidiyordu. En üst çekmece açıktı, göz ucuyla birden fazla küçük kutunun olduğunu gördüm. Bazıları açıktı ve içlerinde parçalar vardı. İçimden bu adam düzenliydi dedim, her şeyini ayrı ayrı yerlerde muhafaza ediyordu. O sırada bir ışık yandı. Yaşlı adamın gittiği yeri aydınlattı ve önünde bulunduğum masadan ayrı bir masa daha olduğunu gördüm. Yakınına bıraktığı alçı çuvalından bir kase kadar alıp, masanın üstünde kare bir zemine döktü. İçine su ekledi ve başka bir yerden aldığı çivi ile verdiğim çizime bakmaya başladı. Kafasında bir şeyler oluşturuyordu sanırım. Bu işlem 2-3 dakika sürdü ve kuruduğundan emin olduğu alçıya, elinde ki çivi ile müdahale etmeye başladı. Alçının sertliğini kontrol ederek, çiviyle çizimine devam ediyordu ki çok geçmeden işini bitirdi. Sonra benim olduğum masaya gelip, dikiş makinasının sağında ki çekici aldı. Plastik bir çekiçti. Diğer masaya döndü ve kalıbı oturtmak için yavaşça maskenin belli bölgelerine vurmaya başladı. O sırada ağzından bir kaç kelime döküldü. Piskolojik olarak ya o konuşacaktı ya da ben. Bu sessizlik bir şekilde bozulmalıydı. O kadar sohbetin üzerine bir şeyler eklenmeliydi. Böyle okumuştum antropoloji üzerine okuduğum kitaplarda.

"El emeği bir başkadır.Seri üretim ucuz olabilir ama kalite olarak asla insan emeğinin yerini tutamaz." dedi çekiç darbelerinin ahengiyle.

Karanlıkta durduğu köşeyede göz gezdirdim boş boş beklerken. Yine bu masada olduğu gibi çekmeceler ve isimlikler vardı. Sırasıyla;

Alçı
Kalıp
Plastik
Soğutma
Boyama

Diye göz atarken yine lafa girdi;

"İşim yaklaşık olarak 3 saat sürer. Maskenin çıkması da yarını bulur. Dükkanı kapatıyorum, istersen bekle istersen git yarın gel." dedi. Sonra elinde ki çekiç ile oturttuğu kalıptan, iğneye iplik geçirir gibi elleri titreyerek, pür dikkat kalıbı çıkarıyordu. Her bir çizgiyi çiziyor, maskede ki kabartmalar için maskeyi oyuyordu. İşini o kadar dikkatle yapıyor ki çıksam da kalsam da pek farkedecek gibi durmuyor.

Kalmam da sakınca görmeyecekse, o işini yaparken ben de önce numaradan yaptığı işleri inceleyecektim. Tâ ki lafa girip baktığım şeyler hakkında bir kaç şey söyleyene kadar. Eğer söylemezse en son yanına gelip onu seyredeceğim. Yine konuşmaz ise aldığım felsefe ve insan bilimi derslerine başvurabilirim. Acaba direk etkiye tepki oluşur mu? Daha çok bilgi almalıyım. Şifreli kelimelerin anahtarı bu yaşlı adamda. Arkadaşlığını elde edemezsem bana anahtarı vermeyebilir. Ah belki de bu adama yardım etmeliyim. Ama şimdi hiç bir stratejim işe yaramazsa, lafı evirip çevirip hikayesinde ki balıkadamlara getireceğim ve direk lafa girip;

"Bu balık adamlar nasıl birileri? Yöntemleri nelerdir? Senden haraç almaya kaç kişi geliyor? Ne kadar güçlüler? Kaç kişiler? Eğer yardımcı olmamı istiyorsan beni bilgilendirmelisin Bay ----"

Ah hala ismini bahşetmedi. Belki bu gafımdan sonra bahşeder. Görelim...

Misafir
Misafir

1 sayfadaki 3 sayfası 1, 2, 3  Sonraki

- Similar topics