One Piece Rpg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Öneriler

3 posters

2 sayfadaki 3 sayfası Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Öneriler - Sayfa 2 Empty Geri: Öneriler

Mesaj tarafından Captain 'God' Usopp Cuma 22 Ocak 2016, 16:23

Portalda var o. Bu gidişle portalı kaldıracağım zaten. Anasayfada olmuyor :/
Captain 'God' Usopp
Captain 'God' Usopp
Admin

https://oprpg.forumdizini.com

Mesaj tarafından Misafir Paz 31 Ocak 2016, 19:02

Pazarda yaratılan eşyaların, diğer mesajdaki pazar kısmına eklenmesini öneriyorum. Böylece yaratılan eşyaları hem topluca görebiliriz hem de aynı soruların bir daha sorulmasının önüne geçeriz.

Bir diğer önerim; oluşturulan meslekler, ve sizin verdiğiniz meslekler bir konuda toplansın. Hangisi ana meslek hangisi yan meslek avantaj, dezavantajı nedir rahatça görünsün. Böylece yeni kayıtlar meslek seçerken daha rahat olur.

Aynı şekilde alınan,onaylanan meyveler, fiyatları, avantajları ve dezavantajları ile yazılırsa bu konuda da takip etmemiz kolaylaşır.

Gazete güzel düşünülmüş, tebrik ederim.

Bunun yanında, daha erken mi bilmiyorum ama kurguda geçen denizcileri, dünya hükumetini, korsanları, devrimcileri az çok hepimiz biliyoruz. Ancak ödül avcısı loncası ve tapınakçılar hakkında daha detaylı bilgilendirilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Franky Paz 31 Ocak 2016, 20:16

* Oyuncular tarafından yaratılan bazı eşyaları pazara eklemeyi zaten düşünüyordum. Bazıları ise çok özel olduğu için eklenmeyecek. Mesela alevli mızrak gibi.

* Meslek olayını bende anlamadığım için bir şey diyemeyeceğim. Yönetimce toplanıp bir sisteme bağlamak lazım.

* Başka bir oyuncunun aldığı meyveyi o oyuncu ölse bile almak pek mümkün değil. Sonuçta o oyuncuya göre bir kurgu oluşturulmuş. Adam diyelim 20 yaşında 10 yaşında meyveyi yedim demiş. Sen meyveyi alığ 5 yaşında yedim şuan 30 yaşındayım diyeceksin. Çelişki oluyor. Yani başka bir oyuncunun başlangıçta aldığı bir meyveyi sonradan senin alman biraz zor. En azından benim düşüncem bu yönde.

* Tapınakçılar biraz gizemli takılıyor. Onları '' İlmünati + Ortaçağ kilisesi + masonluk '' gibi düşünebilirsiniz. Gidip görebileceğiniz yerler var ama üst rütbelilerin kim olduğunu anlamak için Üst rütbeli bir tapınakçı olmak zorundasınız yada bir şekilde birinden rp içi öğreneceksiniz. Tapınakçı bir kaç oyuncumuz olsa ve bir kaç konu ilerleseler onlar hakkında da bir kaç şey açığa çıkar.

* Ödül Avcısı hakkında bilgilendirmeler zamanla yapılacaktır.

Franky

Mesaj tarafından Misafir Paz 21 Şub. 2016, 02:37

Karne tablosuna benzer bir tablo oluşturulabilir ve oyuncuların konularındaki ilerlemeler not edilebilir. Böylelikle oyuncular birbirlerini daha rahat takip edilebilir. Örnek vermek gerekirse Akira, "..." konusundan şunları şunları kazanıp, şu tekniği öğrendi gibi.

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Captain 'God' Usopp Paz 21 Şub. 2016, 03:33

Zaten kazanılan Upgrade'ler karne'nin altına yorum olarak atılacak. Biz de karneye işleyeceğiz. Yani sadece karne konusunu açarak, karakter hakkında her şeyi görebileceksiniz.
Captain 'God' Usopp
Captain 'God' Usopp
Admin

Mesaj tarafından Misafir Paz 21 Şub. 2016, 04:03

Tam anlatamadım aslında, benim düşüncem şu şekildeydi;

Mesela biz konumuzda Dolandırıcı korsan grubunu yakalamaya çalışarak Akaken korsanları hakkında bilgi toplamaya çalıştık. Denizci olmayan burnu kalkıp bir iş ortağı yüzünden rehinemiz öldü ve amacımıza ulaşamadık. Daha sonra sorgulamaya tabii tutulduk ve konularımızdan şunları şunları kazandık, öğrendik.

Bu şekilde konuların çok çok kısa özetleri olursa, okurlar konulara yabancılık çekmez ve okurken sıkılmaz. Belkide özetteki kurguyu beğenip konuya ilgi duyarlar. Ayrıca arena müsabakalarında rakipleri nedir ne değildir diye uzun yazıları okumak durumunda da kalmazlar diye düşündüm.

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Captain 'God' Usopp Paz 21 Şub. 2016, 10:52

Onun için görev sonrası kurgumuz var, ama bir rp sitesinde okumaya erinen kişi için özet yazmayacağım. Herkes rakip. İsteyen R-TG'de yazabilir kendi özetini .
Captain 'God' Usopp
Captain 'God' Usopp
Admin

Mesaj tarafından Misafir Perş. 03 Mart 2016, 22:43

"Hazırım" başlığı gibi "Beklemedeyim" başlığı açılabilir mi acaba ?

Şimdi biz bir eşya yada saldırı yaratıyoruz veya karakter yaratıyoruz. Bu GM'lerin gözünden kaçabilir arada kaynayabilir veya farkedilmeyebilir. Biz saldırının URL sini kopyalayıp "Beklemedeyim" adlı konuya yazsak ve onaylanmasını beklesek nasıl olur ? Onaylanıncada mesajımız silinsin hem temiz kalır, düzenli olur. GM lerde sadece tek 1 konu başlığını izler. Envanter konusu gibide olabilir. Kişi onaylanmasını beklediği konuları altına post geçebilir.

*GM lerin hızından şikayetçi değilim yeterince hızlılar sadece ben düzenli olması ve hızlı olması açısından dedim.

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Captain 'God' Usopp Perş. 03 Mart 2016, 23:16

https://oprpg.forumdizini.com/t192-gm-uyar
Gm bakmadığı zaman buraya yazabilirsiniz.
Captain 'God' Usopp
Captain 'God' Usopp
Admin

Mesaj tarafından Misafir Perş. 03 Mart 2016, 23:19

Bugün kısa bir anlığına a.m/p.m formatı bırakılıp normal saat düzenine geçilmişti. Temelli o şekilde kalsa çok hoş olur aslında.

Misafir
Misafir

2 sayfadaki 3 sayfası Önceki  1, 2, 3  Sonraki